Wie zijn wij?


Helen Hensing - klassiek homeopaat 

Ik ben in 1961 geboren te Rotterdam, waar ik een prima jeugd heb doorgebracht. Na mijn middelbare school heb de opleiding tot directiesecretaresse gevolgd. Daarna een opleiding Management middenkader en Nima A en B. Tot mijn 29e ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven; van directiesecretaresse tot commercieel manager. Omdat ik mensen eigenlijk veel leuker vond dan producten, werd het tijd het roer om te gooien. Via via kwam ik in contact met iemand die ‘touch for health’ en Reiki deed. Ik ben toen diverse cursussen gaan volgen en deze andere manier van denken over gezondheid en welzijn sprak mij enorm aan. Maar losse cursussen en workshops waren voor mij niet genoeg. Ik heb mij toen ingeschreven voor de 5-jarige opleiding aan de Academie voor natuurgeneeskunde Hippocrates te Bloemendaal. Ik ben in 1995 geslaagd met homeopathie als specialisatie.
Na Oosterhout (NB) en Kassel (Duitsland) ben ik in 1997 in Opmeer een praktijk gestart in alternatieve geneeswijzen. Hoewel homeopathie mijn specialisatie is, maak ik toch ook nog graag gebruik van de overige vakken van mijn opleiding zoals psychologie, massage, voedingsleer, kruidenkunde en algemene natuurgeneeskunde. In 2002 heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd, wat ook een prima aanvulling op een homeopathische behandeling kan zijn. Inmiddels zit ik dus nu bijna 20 jaar, met veel plezier, in Opmeer.
Verder ben ik moeder van twee volwassen dochters. In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk te sporten en wandel ik met de hond. Dit jaar heb ik de opleiding tot salsa docent gedaan. Bewegen en muziek is dus erg belangrijk voor mij.


Louise Frasi - Dierenhomeopaat

Ik ben in 1980 geboren te Engeland. Ik ben in 2002 naar Nederland verhuisd met mijn Nederlandse man. Ik heb jaren in grote dierenklinieken als dierenartsassistente gewerkt. Toen ik in Nederland kwam wonen zocht ik een nieuwe uitdaging maar toch met mijn passie voor dieren. Via Helen (veel mensen kennen mij al als Helen's assistente) ben ik op de opleiding Homeopathie voor Dieren te Amersfoort gaan volgen. Gedurende de opleiding wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan vakken zoals medisch, gedrag, communicatie en voeding. Na vier jaar studeren ben ik in 2009 afgestudeerd en klaar om mijn beroep te mogen uitvoeren en dit doe ik met veel plezier!
Verder ben ik moeder van twee jonge kinderen en ons hond Chester maakt de familie compleet. Naast mijn liefde voor dieren, hou ik van lezen en lopen.