Dierenhomeopathie

Dierenhomeopathie
Homeopathie voor dieren werkt op dezelfde manier als klassieke homeopathie voor mensen en kinderen; Het zelfgenezend vermogen wordt geprikkeld om de klacht/aandoening/trauma te herstellen. Dit geldt ook bij dieren niet alleen voor lichamelijke aandoeningen maar ook bij angsten en gedragsproblemen. Lees voor meer informatie “wat is homeopathie”.
Het grootste verschil is bij een consult want een dier niet zelf zijn verhaal kan vertellen. Hiervoor zijn wij dus aangewezen op de eigenaar van het dier. Maar ook het observeren van het dier is erg belangrijk; hoe reageert het op vreemden, een vreemde situatie, geluiden. Er wordt naar het hele dier gekeken, karakter en emoties, dus niet alleen naar de fysieke klachten. Samen met het verhaal van de eigenaar, onze eigen observaties en de karakteristieken van het dier (een konijn is anders dan een paard) kunnen wij dan een passend homeopatisch middel zoeken, eventueel aangevuld met supplementen (vitamines, probiotica, kruiden).
Homeopathie is geschikt voor de meeste soorten (huis)dieren en kan zowel in acute als chronische klachten gebruikt worden. In de meeste gevallen zullen wij u vragen uw dier mee te nemen naar de praktijk (Opmeer) maar in sommige gevallen komen wij naar u; denk hierbij aan staldieren.


Waarbij zou je aan dierenhomeopathie kunnen denken?
Gedragsproblemen;
Niet alleen kunnen zijn
Nervositeit
Onzekerheid en angsten
Agressie

Fysieke klachten;
Huidklachten bijv. jeuk, kaalheid
Allergieën bijv. vlooien, mijten, voeding
Ontstekingen bijv. blaasontsteking, oor, oog en/of darm
Bewegingsapparaat bijv. artritis, kreupelheid, gewrichtsklachten
Longwegproblemen bijv. hoesten, benauwdheid
Klachten rondom het loopsheid bijv. schijnzwanger
Klachten na een operatie of ongeluk
Ouderdomsklachten.