Recepten

Griep Soep 

Voor 4 personen 

1 rode ui, fijngehakt
1 groene Spaanse peper, fijngehakt
4 tenen knoflook, fijngehakt
5 cm verse gemberwortel, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
2 middelgrote zoete aardappelen, ongeschild, in blokjes
1 bakje shiitakes, in plakjes
2 handenvol gojibessen
Groentebouillon
Zout en zwarte peper

Bak ui, spaanse peper, knoflook en gember ongeveer 5 minuten in een grote soeppan met een scheutje olijfolie op matig vuur tot de ui zacht wordt.

Voeg zoete aardappeltjes, shiitake paddenstoelen en gojibessen toe, roer goed en giet er zoveel bouillon bij dat alle ingrediënten net onderstaan. Laat ze 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de stukjes aardappel zacht zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Doe de inhoud van de pan in porties in een blender, pureer tot een gladde, feloranje, pittige soep.